Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten halk, szelíd hanggal ment oda Illéshez
  2022-04-28 07:45:24, csütörtök
 
  Isten halk, szelíd hanggal ment oda Illéshez

Textus: 1Kir 19,9-18 : ,,Itt bement egy barlangba, és ott töltötte az éjszakát. Egyszer csak így szólt hozzá az ÚR igéje: Mit csinálsz itt, Illés? Ő így felelt: Sokat buzgólkodtam az ÚRért, a Seregek Istenéért, mert Izráel fiai elhagyták szövetségedet, lerombolták oltáraidat, prófétáidat pedig fegyverrel ölték meg. Egyedül én maradtam meg, de az én életemet is el akarják venni. Az ÚR ezt mondta: Gyere ki, és állj a hegyre az ÚR színe elé! És amikor elvonult az ÚR, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, és tördelte a sziklákat az ÚR előtt; de az ÚR nem volt ott a szélben. A szél után földrengés következett; de az ÚR nem volt ott a földrengésben. A földrengés után tűz támadt; de az ÚR nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott. Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát, kiment, és megállt a barlang bejáratánál. Egy hang pedig így szólt hozzá: Mit csinálsz itt, Illés? Ő így felelt: Sokat buzgólkodtam az ÚRért, a Seregek Istenéért, mert Izráel fiai elhagyták szövetségedet, lerombolták oltáraidat, prófétáidat pedig fegyverrel ölték meg. Egyedül én maradtam meg, de az én életemet is el akarják venni. Ekkor azt mondta neki az ÚR: Menj, kelj ismét útra a pusztán át Damaszkuszba, és amikor odaérsz, kend fel Hazáélt Arám királyává. Azután Jéhút, Nimsí fiát kend fel Izráel királyává; Elizeust, az ábél-mehólái Sáfát fiát pedig kend fel prófétává magad helyett! És aki majd megmenekül Hazáél kardjától, azt Jéhú öli meg, és aki megmenekül Jéhú kardjától, azt Elizeus öli meg. De meghagyok Izráelben hétezer embert: minden térdet, amely nem hajolt meg Baal előtt, és minden szájat, amely nem csókolta meg őt."

I. Isten halk, szelíd hanggal ment oda Illéshez

Illés vétkezik - és mit tesz Isten? Isten kegyelemmel jön hozzá, és szelíd suttogással kinyilatkoztatja magát neki. Isten különleges jelenléte nem a szélben, a földrengésben vagy a tűzben volt, hanem a szelíd suttogásban.

Ez figyelemre méltó. Isten ilyen szelídséggel jön egy vétkező prófétához.

Micsoda kegyelemmel ajándékozza meg Isten a bűnösöket. El tudjátok hinni, hogy Isten így jött Illéshez? El tudod hinni, hogy Ő dicsőségben fogja kinyilatkoztatni magát nekünk - hogy meglátjuk az Ő arcát. (Jel 22:4) Azt olvassuk:

Jel 22,5: ,,Éjszaka sem lesz többé, és nem lesz szükségük lámpásra, sem napvilágra, mert az Úr Isten fénylik fölöttük, és uralkodnak örökkön-örökké."

Krisztussal együtt fogunk uralkodni. Képzeljük el, hogy ott ülünk a Jézus trónján. Amint Jézus mondja a Jel 3,21-ben:

,,Aki győz, annak megadom, hogy velem együtt üljön az én trónomon; mint ahogy én is győztem, és Atyámmal együtt ülök az ő trónján."

És amint János mondja a 1Jn 3,1-2: ,,Lássátok meg, milyen nagy szeretetet tanúsított irántunk az Atya: Isten gyermekeinek neveznek minket, és azok is vagyunk... Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, de még nem lett nyilvánvaló, hogy mivé leszünk. Tudjuk, hogy amikor Ő megjelenik, hasonlóvá leszünk hozzá, mert olyannak fogjuk őt látni, amilyen valójában."

Illés maga egy forgószélben tüzes szekéren került Isten jelenlétébe. Milyen dicsőséges lehetett. Amikor Illés megjelent Jézussal a megdicsőülés hegyén, Jézus dicsőségébe öltözött. Annyira hasonlított Jézusra, hogy Péter nem tett különbséget Mózes, Illés és Jézus között, amikor azt javasolta, hogy három sátrat készítsenek.

Testvéreim az Úrban, Isten ezt fogja tenni veletek. Örüljetek Őbenne. Adjatok hálát Neki. Legyen nagy hitetek Őbenne. Ne féljetek. Ne veszítsétek el a bátorságotokat. Az Isten, akit szolgálunk, csodálatos.

Másodszor, értsétek meg, hogy Isten ezt olyan emberekkel teszi, akik vétkeztek, akik cserben hagyták Őt, akik elszúrták, akik elhagyták Őt.

Testvéreim, ne mondjatok le azokról a keresztényekről, akik vétkeztek, akik cserben hagytak titeket. Amint Pál apostol írja a Gal 6,1-ben:

,,Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel."

És ahogy Túrmezei Erzsébet írja a ,,Nem mondott le róla" című versében:

Nem mondott le róla

Lehajtott fejű kis diákfiú . . .
lányos arca el-elpirul.
Töredezett szavak: a rossz barát . . .
züllés, szökés . . . hányódás, fogság . . .
s most újra otthon, újra szabadon.
Nem kérdezem. Csendesen hallgatom.
S végül hirtelen feltör valami
szorongó, esengő kérés: "Azért
ne tessék rólam lemondani!"

Megnyugtatom. Indul. Utánanézek.
Igen, vannak boldog elindulások
Krisztus útján, és botlások, esések,
új fellángolások a közönyből.
"Ne tessék rólam lemondani!"
Ez a kérés órák, hetek után is
nyugtalanít és szívemen dörömböl.

Lehet, hogy én könnyen lemondanék.
Imádság, szeretet, intés, hiába:
Menj utadon! - De hogyan adnék számot
annak, aki az elveszett egy bárányt
addig keresi, míg meg nem találja.
Őneki többe került, mint nekem.
Drágán vette: véren és életen.
Valaki lefestette Őt,
amint hamurakás előtt
térdel, és fújja, hátha rejteget
még egy szikrányi életet,
s lángra lehet lobbantani!
Lemondana egyetlenegyről is?
Hiszen véren vett tulajdonai!
Szégyen, ha bennünket kérlelni kell:
"Ne tessék rólam lemondani!"

Ma az a régi kis diákfiú
Krisztus szolgája. Ige magvát szórja.
Örömhírt visz kicsinyeknek nagyoknak.
Igen, a hamu alatt szunnyadó
szikra ragyogó lánggal felloboghat!

Ő nem mondott le róla.

Végezetül, azt szeretném kérdezni azoktól akik nem keresztények:

Hogyan szeretnétek, hogy Isten hozzátok jöjjön - szelíd suttogással vagy szörnyű bosszúval?

Csak Jézuson keresztül kaphatjátok meg a kegyelmet. Isten Jézus munkája miatt tudott megbocsátani Illésnek és ilyen szeretettel bánni vele. Jézus meghalt a bűnösökért, és magára vette a büntetésüket. Jaj lett volna Illésnek Jézus nélkül. De Jézus végett Isten kegyelemmel jött hozzá. Neked is szükséged van Jézusra. Jöjj most Hozzá imádságban. Ámen.



P. S.

Igehallgatás (Akár a TV-tornát...)

Akár a TV-tornát, ülve nézed,
s tét nélkül hallgatod, nincs benne részed.
Így hallgatod csupán a drága igét,
s halálra hízott szívvel mégy el innét.

Ne nézd csupán, de lendülettel éld át!
S tedd meg, mit mond, hadd érje el a célját!

Balog Miklós


 
 
0 komment , kategória:  Hosszú építő írások  
Címkék: kinyilatkoztatni, kinyilatkoztatja, keresztényekről, egyetlenegyről, bátorságotokat, földrengésben, fellángolások, szövetségedet, forgószélben, szelídséggel, buzgólkodtam, damaszkuszba, megnyugtatom, gyermekeinek, megdicsőülés, kicsinyeknek, igehallgatás, megbocsátani, büntetésüket, keresztények, prófétáidat, szeretettel, kegyelemmel, kaphatjátok, suttogással, lerombolták, hallatszott, lendülettel, meghallotta, palástjával, bejáratánál, suttogásban, különbséget, hasonlított, dicsőségébe, készítsenek, szél után, földrengés után, barlang bejáratánál, hang pedig, ábél-mehólái Sáfát, földrengésben vagy, tűzben volt, szelíd suttogásban, vétkező prófétához, forgószélben tüzes, megdicsőülés hegyén, ilyet szelíd, rossz barát, kérés órák, szikrányi életet, hamu alatt, Seregek Istenéért, Amikor Illés, Hazáélt Arám, Azután Jéhút, Amint Jézus, Örüljetek Őbenne, Amint Pál, Túrmezei Erzsébet, Csak Jézuson, Isten Jézus, Illésnek Jézus, Balog Miklós,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Leonardo da Vinci gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Nevem  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Png csokor  Próbálj meg ...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Elköszönt  Németh László tollából  Nem tudhatod  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Németh László tollából  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Mai harmónia kártyám  Adakozás  Fehér virág  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Leonardo da Vinci gondolata  A másik dolog,  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  A televizió nem a kultúrát kép...  Alázat  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Adakozás  Albert Einsteinről  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png nő  Szívem tiéd  Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Esti kép  Alvó cicák  Png kislány  Png telefon  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  képre írva  Nem tudhatod  A televizió nem a kultúrát kép...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Gonosz démon-álarc  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Adakozás  Facebookon kaptam  Png csokor  Png kislány  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Elköszönt  Hazára minden embernek szükség...  Egy maradéktalanul uralt világ  Minden harmadik...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Szép estét kedves látogatóimna...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad 
Bejegyzés Címkék
szél után, földrengés után, barlang bejáratánál, hang pedig, ábél-mehólái Sáfát, földrengésben vagy, tűzben volt, szelíd suttogásban, vétkező prófétához, forgószélben tüzes, megdicsőülés hegyén, ilyet szelíd, rossz barát, kérés órák, szikrányi életet, hamu alatt, drága igét, kinyilatkoztatni, kinyilatkoztatja, keresztényekről, egyetlenegyről, bátorságotokat, földrengésben, fellángolások, szövetségedet, forgószélben, szelídséggel, buzgólkodtam, damaszkuszba, megnyugtatom, gyermekeinek, megdicsőülés, kicsinyeknek, igehallgatás, megbocsátani, büntetésüket, keresztények, prófétáidat, szeretettel, kegyelemmel, kaphatjátok, suttogással, lerombolták, hallatszott, lendülettel, meghallotta, palástjával, bejáratánál, suttogásban, különbséget, hasonlított, dicsőségébe, készítsenek, veszítsétek, elindulások, nyugtalanít, következett, jelenlétébe, szeretnétek, igazítsátok, ajándékozza, dicsőségben, felloboghat, krisztussal, nyilvánvaló, megjelenik, szeretteim, fegyverrel, tanúsított, szeretetet, lobbantani, napvilágra, uralkodnak, utánanézek, lemondanék, dicsőséges, testvéreim, földrengés, valamilyen, töredezett, szolgálunk, csodálatos, emberekkel, tulajdonai, lefestette, megmenekül, bűnösökért, különleges, imádságban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3158
  • e Hét: 36934
  • e Hónap: 66246
  • e Év: 254048
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.